sundaymorning.punt.nl
Doe maar de Musical
CKV-verslag van de Musical: “Doe Maar”.
 
Aangezien ik al aardig wat positieve reacties gehoord had over de Cast van “Doe Maar”, wilde ik erg graag een bezoekje brengen aan deze musical.
 
Vanaf het moment dat ze als begin de eerste noot van het liedje “Doris Day” spelen, is de aandacht volledig bij het podium. Er gebeurd zoveel tegelijk, dat er altijd wel wat anders te zien is; Het wordt dus ook niet snel saai. De verhaallijn is aardig ingewikkeld als je bedenkt dat er maar 8 personen op het toneel staan, maar het verhaal is erg goed op elkaar ingespeeld. De aandacht wordt verdeeld over 3 families, deze (leren elkaar) kennen, en vormen samen een verhaallijn. De musical zelf is supermooi gespeeld: er is veel gevoel ingelegd, en je leeft helemaal mee met de personages. Mijn favorieten uit de Musical zijn dan ook Annick Boer: die als Huisvrouw telkens met hele droge maar perfect getimde grappen alle lachers op de hand kreeg,  ze spreekt heel nuchter de domste zinnen uit, op momenten waarvan je het niet verwacht: Geweldig! Maar Ook Kim-Lian van der Meij was steengoed: ze legde superveel emotie in het acteerwerk, en zelfs de liedjes bracht ze superovertuigend. Ik moet bekennen dat ik dit niet achter haar gezocht had…
 
Het verhaal is mooi opgezet, en de liedjes hebben een hele mooie timing: Ook leuk om de liedjes van “Doe maar” in een verhaallijn terug te horen, het jammere ervan is dat sommige liedjes niet echt bij het verhaal passen: ze zijn leuk om naar te luisteren, maar het voegt niet veel aan het verhaal toe. De karaktereigenschappen van de personages komen erg mooi naar voren, en je ziet dat ze zelf ook erg veel plezier hebben in het spelen van hun rol. De best neergezette liedjes van de avond vond ik: “Bang” met veel gevoel gezongen door Kim-Lian. “De Bom” een fijn snel nummer, met super choreografie! En ook bij de toegift: “smoorverliefd” kreeg ik kippenvel: De combinatie van de cast die vol overgave een supermooi lied neerzet, en het publiek die zijn handen kapot klapt van enthousiasme! Bij een van de laatste nummers: “Pa” kreeg ik tranen in mijn ogen. Misschien komt het omdat ik emotioneel ben aangelegd, of natuurlijk gewoon omdat het steengoed gespeeld wordt.
Kortom: leuk-leuk-leuk! De DVD ervan zit daarom geregeld in de dvd-speler.
                               

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl