sundaymorning.punt.nl
Musical Footloose.
Afgelopen zondag was het zover: Op naar de swingmusical Footloose. Samen met Niek op weg naar Apeldoorn, gelijk even kaartjes gescoord voor High School Musical de Musical voor maar 5 euro(!).
We zaten precies in het midden, op een van de achterste rijen: Mooi overzicht, en ook kon je de gezichtsuitdrukkingen perfect zien: Klaar voor de show dus!
We hadden bijna de hele cast: Kim-Lian van der Meij ontbrak (best jammer, aangezien ze in Doe maar en Fame erg goed speelde...) Maar wel hadden we William Spaaij! (Eerder gezien in Fame), Talitha Angwarmasse(Gezien in Fame), Marleen van der Loo (gezien in Ciske de Rat), Jeroen Phaff (Al gezien als Korchak in Tarzan), Roy Kullick en understudy van Kim-Lian was Cindy Bell (Fame).
waar gaat het over?
Het vertelt het verhaal over een jongen: Ren die met zijn moeder die van de grote stad naar een klein dorpje verhuisd. In dat dorpje heeft de dominee de leiding. Het grootste probleem van Ren is, dat het in dat dorp veroden is om te dansen! En laat dat nou net Ren's grootste passie zijn... Hij wordt al snel de herrieschopper van het dorp, omdat hij tegen de dominee in gaat. Wat nog erger wordt wanneer hij verliefd blijkt te zijn op Ariel: De dochter van de dominee.
 
Over de Voorstelling: De voorstelling begon met veel felgekleurde kleding, en ontzettend energiek gedans op Footloose, gevolgd door de scene waarin Ren (william) verhuisd en kennismaakt in het nieuwe dorpje Bomond, waar het verboden is om te dansen. Dit eerste stuk wordt zo ongeloofelijk mooi in elkaar samengevoegd, vooral het stuk waar Ren en Moeder kennismaken met het dorp. Tijdens het lied 'Iedere zondag' dimmen de lichten helemaal en staat alles stil, met alleen een spotlight op William: Die vervolgens een onwijs mooi stukje zingt. Waarna ze in een keer weer overgaan op 'iedere zondag'. Wauw, Als de rest ook zou worden!

De cast: Elk karakter is mooi uitgewerkt, en hoewel er qua uiterlijk aardig wat opvallende (vooral jongens) in het stuk spelen, hebben ze bijna geen tekst. Daarvoor is het dan natuurlijk ook ensemble, maar het is echt geen straf om naar dit swingende ensemble te mogen kijken.
Cindy Bell, zette een goede vertolking neer van Ariel, maar naar mijn mening af en toe iets te braafjes. Ik was dan ook het meest onder de indruk van William Spaaij, Talitha Angwarmasse en Roy Kullick. William heeft gewoon een uitstraling waar je niet omheen kunt: En als je dan ook nog eens zang en dans zo mooi kunt combineren verdien je niets anders dan heel veel respect. Talitha Angwarmasse heeft een dijk van een stem en Roy Kullick is onwijs grappig als Wilard: De lompe boer, die altijd will vechten, niet kan dansen en behoorlijk dom is.
Ook Jeroen Phaff was super, gezag straalt hij uit. Met zingen weet hij je ook te raken, Dus naast een goede aap speelt hij ook een prachtige Dominee/vader. Marleen van der Loo vind ik qua zang mooi: Je ziet gelijk dat zij vooral zachte rollen moet blijven spelen: ze straalt liefde uit.
 
De verder musical wisselen prachtige zangstukken zich af, met humor en dans. Sommige stukjes zijn minder boeiend, en ik blijf erbij dat het een einde is waar je niks mee kan. Maar de cast zet een prachtige show neer, waar je niet anders dan van kunt genieten. Al heb je niks met het verhaal, alleen al om deze cast zou ik het aanraden.
 
Na de show: Leuk ook dat na de show 2 mensen kwamen signeren: Talitha en Pieter (ensemble). Daarna zagen we alle mensen een voor een bij de AU naar buiten komen, dus heb ik nog even dapper gevraagd of ik met Jeroen, Marleen, William, Talitha en Cindy op de foto mocht. Roy was jammer genoeg al weg. De CD en dan met namen het eerste liedje (footloose/iedere zondag) wordt vaak gedraaid.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl