sundaymorning.punt.nl
Silvester Alone

Na twaalf jaar samenwerken viel dit jaar het doek voor cabaretduo Arie & Silvester. Maar niet getreurd: dit seizoen staan beide heren met een soloprogramma op het toneel. Terwijl Arie zijn oudejaarsconference voorbereidt, staat Silvester in zijn eentje op de planken.

Silvester Zwaneveld gaat solo. Na zeven programma’s gemaakt te hebben samen met cabaretier Arie Koomen is het tijd voor een eigen programma. In Silvester Alone vertelt de 38- jarige cabaretier veel over zijn leven. Waren de shows van Arie & Silvester vooral gericht op heel veel humor; eenmaal alleen op het toneel vertelt Silvester een persoonlijk verhaal.

Silvester kiest verkeerd
In Silvester Alone gaat Silvester meer de diepte in dan ooit. Vooral het onderwerp ‘keuzes maken’ wordt in de voorstelling veel besproken. En dan met name het feit dat Silvester bijna altijd de verkeerde keuze weet te maken. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met veel grappen en scherpe opmerkingen. Ook ontbreken de nodige visuele goocheltrucjes niet, met als hoogtepunt zelfs een truc met een grote sjoelbak.

Dansen en turnen
Wie denkt dat Silvester de mensen met rust laat, slaat de plank goed mis. Van zijn buurman tot Jan Smit, van zijn dochter tot Nick & Simon: niemand wordt ontzien. Ook het publiek krijgt de nodige aandacht. De eenzaamheid op het podium doet Silvester goed: zijn talent voor stand-up en zijn meesterlijke beeldtaal is inmiddels bekend, maar de diepgang in zijn heel persoonlijke verhalen zijn positief verassend. Ook laat de cabaretier zich van zijn sportieve kant zien: hij showt een prachtige dans en turnt er vrolijk op los.

Maakt Silvester goede keuzes?
De voorstelling is een aanrader voor iedereen die zin heeft om een avond onbezorgd te kunnen lachen. Silvester vertelt een verhaal dat je niet elke dag hoort, maar waar je met een lach op je gezicht aan terugdenkt. Met solo gaan heeft de cabaretier een goede keuze gemaakt. Heeft Silvester Alone dan helemaal geen minpunten? Jawel, één: de show is veel te snel weer voorbij.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl