sundaymorning.punt.nl
Evita - Hoog vloog ze, te hoog
Brigitte Heitzer: dé winnares van ´Op zoek naar Evita´. Zij vertolkte de rol van Evita Duarte op 21 oktober in het Amphion. Vergezeld door Jan Schepens als Che Guevara, Sara Gracia Santecreu als maîtresse, Fillip d´Haeze als Austin Magaldi en Roberto de Groot als Juan Peron.
 
Het verhaal van Evita, die zich van een arm meisje op weet te werken naar de positie van ´First Lady´ van Argentinië wordt van vooraf aan verteld. Je ziet hoe Evita zich naar de top werkt. Hoe ze de mannen om haar vinger windt en vervolgens weer laat vallen wanneer er iemand met een hogere positie in beeld komt.
 
Op de cast valt niks aan te merken: Brigitte is fenomenaal als Evita. De uitstraling heeft ze, de stem ook. De kracht om diva te kunnen zijn zie je ook vaak genoeg terug in de show: een voorbeeld daarvan is het nummer Buenos Aires.

Ook Sara weet te raken met het nummer ´volle koffers in een kale gang´. Ze weet het lied klein te brengen: Weer iemand die onder doet voor Evita. Die snel haar intrede doet in Peron´s huis, en doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Jan Schepens als Che is goed. Hij verteld het verhaal met een prachtig sarcasme, maar weet toch niet helemaal te overtuigen. Een kleine teleurstelling kon dan ook niet onderdrukt worden, aangezien het weinige materiaal dat ik gezien had met Stanley als Ché, al stukken beter was dan Jan kon laten zien.
 
Het verhaal van Evita blijft naar mijn mening een té snel verhaal: Je krijgt het gevoel dat niet alles verteld wordt: Veel diepgang zit er immers niet in. Doordat het wat aan de oppervlakte blijft, en je het verhaal vooral via Ché hoort raak je niet snel volledig geboeid door het verhaal.
 
Evita, een kleine maar mooie musical, die helaas iets te weinig details bevat, waardoor je niet helemaal wordt meegezogen door het verhaal. Dat je een leuke avond hebt: Daar zorgt de cast wel voor, zowel ensemble als de hoofdcast zijn prima!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl