sundaymorning.punt.nl
Petticoat de Musical
En het is weer eens zover. Via vakantieveilingen gingen er mooie theatershows té goedkoop weg. Ik kon dan ook niks anders doen dan twee tickets te boeken voor den Musical Petticoat (again) op de tweede kerstdag. Een dagje later bevonden vadert en ik ons in de auto richting het World Forum Theater te Den Haag. De acoustiek is daar niet altijd even top, maar de aankleding van het theater is altijd een feest! Petticoats overal en andere elementen uit de voorstelling staan vrolijk verdeeld over het theater verspreid.
 
Het is echt onwijs leuk om te zien hoeveel wijzigingen ze al in de show doorgevoerd hebben qua details, teksten, attributen en samenspel. Zo was een belangrijk voorwerp in de voorstelling eerder een zilveren kettinkje, deze was nu vervangen door een parelarmbandje.
 
Ook waren de personages op het toneel veel meer aan het eten vergeleken met de vorige keren, zinnen werden met volle mond uitgesproken, tijdens verschillende scenes kwamen ze met fruitschalen en andere etenswaren aanzetten en ook werden de nodige koekjes verorberd. Vader van Rooden die zijndriedelig pak gebruikt om zijn oksels te drogen, Tijdens het stuk waarin Rogier vertelt dat hij Homofiel is werd de tekst 'Daar gaat de Homo, daar gaat hij, pak 'm', 'Heb je 'm?' uitgesproken, en in de scéne waarin Pattie ABN leert spreken (Zuidlaren) werd er een raadspelletje over hengels en botten aan toegevoegd, terwijl Pattie vervolgens begon te drummen bij het liedje dat daarna volgde. Verder werden er telefoons van schrik keihard op tafel geslagen, druk gekeken hoe een telefooncel werkt toen de kiestoon aardig laat werd ingestart, verder was er een kleine discoscene in het kantoor van Fred Wieger toen het licht wegviel, Fred Wieger die bijna onderuit ging op het podium en waren er nog een aantal andere opmerkelijkheden.
 
De Cast was weer geweldig, de gehele eerste cast was aanwezig op Vincent de Lusenet na. Freek is én blijft om verliefd op te worden. Heerlijk. Over deze jongen valt gewoon niks negatiefs te zeggen. Chantal weet je te raken door haar messcherpe timing en emotie. Ook Hajo is geweldig met zijn gortdroge Groningse accent waarmee hij zijn teksten uitspreekt. Sowieso blijft de hele cast van deze productie top:  Marjolein, Roon, Kees en Mike vertolken hun personage ontzettend goed, en ook het ensemble is leuk met name Rosalie, Anne-Marie en Kok-Hwa in rollen als Mies Bouwman, Wilma en Ruud de Wolf..
Het was weer enorm genieten en ik vrees ook zeker niet de laatste keer dat ik de musical Petticoat bewonderen zal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Grote Mannen, Grote namen - Hier gezongen door Brigitte Heitzer en Freek Bartels.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl