sundaymorning.punt.nl
Premiére Simone Kleinsma - Simone's Songbook
Opgetut en in Partydresses gingen Lott en ik gisteravond op pad: Op naar het DeLaMar-theater voor de Premiere van Simone's Songbook. Het brand-nieuwe theater van Ome Joop van den Ende kostte zo'n 65 miljoen: en dat valt er zeker aan af te zien want mén, wat is het gaaf ingericht!
 
Aangezien we aardig vroeg naar binnen kwamen zetten besloten we vast een glas Rosé te nemen en onszelf rustig neer te zetelen. Toen begon langzaam de binnenstroom van de 'Bekende Nederlanders'. - En dan doel ik met name op musical-famous-nederland-, maar Ook mensen als Erica Terpstra, Frits Wester, Leco Zadelhoff, André van Duin, Ron Brandsteder, Frits Sissing en Jaques D'ancona kwamen aangelopen. Eenmaal op een bankje gezeteld, kwamen musicalsterren Casey Fransisco en Paul Walthaus naast ons zitten en vingen we nog een subtiel compliment op over onze outfits. Altijd leuk.
 
Toen ook mensen als Freek Bartels, René van Kooten, Chantal Janzen, Sophie Veldhuizen, Pia Douwes, Jon van Eerd, Erwin van Lambaart en Joop van den Ende gesignaleerd waren, konden we ons rustig naar onze plaatsen op rij 2 begeven. Niet lang daarna startte de voorstelling.
 
De voorstelling zelf durf ik bijna nóg beter te noemen dan haar voorstelling 'Songs from the Heart': Ze zong onwijs mooie liedjes variërend van The Beatles, smartlappen en Paul van Vliet tot Sonneveld, Musicalnummers en liedjes die speciaal voor haar geschreven zijn. In de pauze konden we niet anders dan achter monsieur Freek Bartels in de rij gaan staan voor onze drankjes, en Als René van Kooten dan ook nog eens vlakbij staat, wordt het zowaar moeilijk om rustig adem te blijven halen.
 
Een van de hoogtepuntjes na de pauze was toch zeker het blokje met Sondheim nummers die ze ten gehore bracht. Ook het nummer van Charles Aznavour 'Geen Flikker an' over de Homo-emancipatie zorgde voor de nodige weggepinkte tranen. Na een daverend eindapplaus was het tijd om te gaan. Of toch niet...
 
Subtiel als we zijn vonden we het nodig om in het 'Genodigden' gedeelte te gaan staan, om de afterparty mee te kunnen maken. En dat was onwijs fijn. Heel veel Gratis hapjes en Drankjes,op 5 meter afstand van Freek, en de rest van bekend Nederland dat voor, achter en naast je staat. Needless to say dat we behoorlijk lang zijn gebleven, om eens goed te kunnen genieten van deze avond.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl