sundaymorning.punt.nl
Ellen Evers - Ellen eindelijk solo
Ellen eindelijk solo is een voorstelling met veel liedjes, afgewisseld met ervaringen uit het leven van Ellen Evers zelf. Van aardappels schillen tot barbies: Er worden veel onderwerpen besproken, die bijna allemaal eindigen in het thema liefde. Liefde voor muziek is bij Ellen duidelijk aanwezig. een mooie stem gecombineerd met afwisselende liedjes en 3 bandleden maken de show compleet. Misschien zelfs iets té veel show…
 
 De voorstelling begint met een liedje over de liefde tussen kippen, olijven en zelfs tussen mensen. De toon is gezet. Ellen Evers eindelijk solo, dat er nog 3 bandleden is bijzaak. Er komen veel mooie liedjes voorbij, musicalklassiekers uit onder andere de 3 musketiers en cats. Maar ook nummers van Queen worden ten gehore gebracht. Muzikaal goed ondersteund door haar 3 eigen musketiers: Ed Boekee (piano), Jeroen Molenaar (drums) en Boudewijn Groenhuijzen. Niet lang daarna staat Ellen uit te leggen hoe haar carrière begonnen is, waarna ze weer in een nieuw lied overgaat. Ze laat weten dat het in musicals spelen gelijk staat aan lopendebandwerk. Legt uit dat ze op vierjarige leeftijd op volksdansles ging omdat ze een druk kind was. Maar ook dat het haar ging om de leuke jongens die aan volksdansen zouden doen, dit bleken er geen te zijn.
De rode draad door de show is voornamelijk liefde. Van peuterliefdes tot het hebben van een relatie met een getrouwde man, er wordt veel besproken. Maar nog meer wordt er gezongen, iets wat met haar stem absoluut geen straf is om naar te luisteren. Toch duurt het een tijdje voordat het publiek enthousiast wordt. Maar wanneer dat gebeurt, houdt ze het enthousiasme ook vast, tot op het moment dat zij het podium weer verlaat.
 
 Ellen, een stoel en 3 bandleden achter de muziekinstrumenten, meer is er niet. Daardoor blijft de aandacht bij de vrouw die over haar musicalcarrière praat, zingt en grappige gebeurtenissen met het publiek deelt. Aan ervaring geen gebrek, blijkt wel wanneer ze even haar tekst kwijt is. Maar ook aan haar timing valt te zien dat Ellen niet nieuw is in het theaterwereldje.
 Je wordt heen en weer geslingerd tussen gebeurtenissen uit Ellens leven, een chronologische volgorde in het verhaal zul je niet vinden, prachtige liedjes echter wel. Een mooie voorstelling, waarbij de liedjes belangrijker zijn dan de gebeurtenissen die tussendoor worden verteld. Liefde, jongens en Ellen, Dat is waar het bij deze voorstelling om gaat.
 
 Ik zou er zeker geen tweede keer heen gaan eerlijk gezegd, maar het was absoluut geen ramp om de loepzuivere tonen van Ellen Evers te mogen horen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl