sundaymorning.punt.nl
Joseph and the amazing technicolor dreamcoat.
Mijn verjaardagskado van het vaderlijk front mocht ik zelf uitkiezen. En theaterverslaafd als ik ben, was Joseph een logische eerste keuze. Amsterdam: Het RAI-theater, werd de plek om deze voorstelling voor een tweede maal te aanschouwen.
 
Na een dagje van flink veel shoppen (2 rokjes, 1 jurkje, 3 shirtjes, 1 blazer en een petje) was ik blut, en vreselijk nieuwsgierig. Want Joseph is natuurlijk geen Joseph zonder Freek. (al had ik John als understudy denk ik ook nog wel overleefd).
 
 Gelukkig stond het Freek signeerbord al klaar, terwijl die van John in een andere (afgesloten) ruimte stond. Verder was ook Renee van Wegberg er, en mijn geluk was helemaal compleet toen ik ook nog eens Rene van Kooten ontdekte. Beter kan gewoonweg niet. En daar waar Hein de vorige keer ontbrak, was nu Robin niet aanwezig…
 
Freek blijft fenomenaal, het kleinste detail weet hij tot in zijn mimiek prachtig te verwoorden. Wat hij ook doet/zegt/zingt, je ziet dat het goed is. Wanneer ik aan de kleinste details terugdenk, die hij weergegeven heeft krijg ik weer kippenvel. Dichter bij perfecte invulling van een hoofdrol kom je denk ik niet. Renee van Wegberg was ook weer steengoed, haar zang blijft prachtig en ook de (pinkie-pinkie) momenten met Freek, of haar opkomst met een lolly blijven geweldig. Rene van Kooten als farao, was grappig. Want My God, wat hebben ze hem vreselijk toegetakeld. Waar bij Paul Walthaus nog rustig aan gedaan was met beharing, zat Rene helemaal onder. Wel moet ik toegeven dat Rene een enorm boeiend persoon is om naar te blijven kijken, en ook zijn geweldige stem kunnen bij mij wonderen verrichten. Freek en Rene kan je dan ook gerust de twee belangrijkste van mijn mannelijke musicalhelden noemen.
 
 De rest van de cast was ook weer geweldig, ook de kindercast blijft leuk. Elke keer weer blijf ik me verbazen dat zulke jonge kinderen al zulke prachtige stemmen bezitten. Grappig ook, dat wanneer je een musical voor de tweede keer bezoekt: er zoveel meer opvalt… van het flesje draaien, tot de relatie tussen farao en Joseph. Van de broers in Kanaan tot de kus van Freek. Ik kan er geen genoeg van krijgen, en wil zeker weten nog vaker! Sowieso de allerlaatste voorstelling ligt in de planning, en wie weet wat mijn budget allemaal toelaat…
 
 Joseph, is al met al een prachtige voorstelling, die indruk weet te maken. Voor mij de belangrijkste personen zijn toch zeker weten Freek,, Rene en Renee. Het liefst zit ik er zo snel mogelijk weer… maar tot die tijd: Any dream will do.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl