sundaymorning.punt.nl
Masterclass on High Heels
Lieve mensen. Er is iets aparts aan de man. Het reactievermogen van de man welteverstaan. Het woord 'subtiel' komen meestal niet voor in zijn vocabulaire, 'tactvol' evenmin. 'Subtiel'? Wat is dat? Is ook een veelgehoorde reactie wanneer je mannen iets probeert te leren wat betreft reacties geven. Direct zijn ze dan weer wel. Héél direct.
 
Als voorbeeldje; Lot en Ik besloten maandag om naar de Première van het stuk Masterclass te gaan. Een toneelvoorstelling waarin Pia Douwes de rol van Operazangeres Maria Callas op zich neemt. En aangezien je op een première te maken krijgt met bekende Nederlanders, vraagt het om gepaste kleding. Dus hesen wij onszelf in nette (gala)Jurkjes, panty´s en om onze outfit af te maken besloten we om onze hoogste high heels uit de schoenenkast te halen.
 
Een treinreis later stonden we in Breda en het enige wat we nog hoefden te doen was een eettentje zoeken en daarna een tien minuten durende wandeling naar het Chassé theater maken. Om nu weer over te gaan tot de subtiliteit die jongens zo goed beheersen; Tijdens de wandeling van station naar Mac Donalds (door een enorm donker parkje, dat dan weer wel), kregen we al een aantal fluitconcerten te horen, met bijbehorende starende blikken. Van hele enge mannen. De wandeling richting het theater was bijna nog erger; Jongens die naast je blijven rijden, Boys die omgekeerd in hun auto gaan zitten of Mannen die vragen of je een lift nodig hebt. Hartstikke aardig allemaal, maar subtiel: no way!  Lieve mannen, één tip: Niet alles wat hakken en een panty aan heeft hoef je te trakteren op een fluitconcert of starende blikken. Helemaal niet als je er uitziet als een enge massamoordenaar en je rond 12 uur in je eentje in een donker park staat te wachten...
 
De voorstelling Masterclass was trouwens enorm mooi! Pia schittert in deze voorstelling; Haar mimiek spreekt al boekdelen, haar opmerkingen scherp en humoristisch en haar vertolking van Maria Callas  oprecht geloofwaardig. De rest van de cast vullen de rollen goed in en zorgen ervoor dat het karakter van Callas nóg beter tot zijn recht komt. Combineer dit samen met een prachtig toneelbeeld en de geloofwaardigheid die Douwes aan het personage geeft en je wordt getrakteerd op een prachtige Masterclass, die ook zeker geschikt is voor een breder publiek dan de operafan!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl