sundaymorning.punt.nl
Rooyackers, Kamps en Kamps
Cabaret: Rooyackers, Kamps en Kamps
 
Donderdag 24 april was de dag waarop Feike en ik richting Amphion gingen: de voorstelling begon om half 9 in de kleine zaal. En aangezien de kleine zaal geen vaste plaatsen heeft, stonden Feike en ik om 8 uur al te wachten voor het Amphion. En dat was maar goed ook: want daardoor kwamen we mooi op de eerste rij in het midden te zitten.
 
Het decor zag eruit als een doodnormale huiskamer: van een of ander oud vrouwtje, aangezien er een schommelstoel, een beer en een kat lagen, en een oud theeserviesje op de grond stond. Nadat Tim Kamps een inleiding uit zijn hoofd op dreunde begon de voorstelling. Het was een onderlinge strijd tussen Wart, Bor en Tim. Die alledrie een eigen stijl van theater hebben. Wanneer Wart aan de macht kwam werden er veel liedjes gezongen, Tim haalde telkens mensen uit het publiek en Bor hield lange verhalen.
 
Er werd heel veel met het decor gewerkt, wat mooi was om te zien; aangezien er heel veel met details gewerkt werd. Ook was de onderlinge strijd erg grappig om te zien, en verschoven ze elke keer de aandacht op soortgelijke manier zonder dat het saai werd.
 
Aangezien in Doetinchem meestal niet het fanatiekste publiek zit, kon je dit erg terug zien in de reacties. Ze hadden bijna geen reactie van het publiek en dit vond ik erg jammer voor ze. Ze hebben namelijk steengoede maar knotsgekke grappen, anders dan je normaal van cabaret gewend bent, maar echt niet slechter.
 
Verder was het erg mooi dat bij het eind van dit “slagveld” de heren precies zo opkwamen als in het begin, alleen dan met een 100jarig uiterlijk. In de laatste minuten veranderde opeens het decor: overal waar schilderijen en boekenkasten gestaan hadden werd de muur omgeklapt en verschenen er overal aan de muur wapens. Ze sloten af met een enorme explosie, waarna de kat en de beer met verband om hun poten weer terugkwamen op het podium. Allemaal geweldig gek, maar super uitgevoerd. Jammer dat ze volgens de rest van de zaal geen staande ovatie verdienden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl