sundaymorning.punt.nl
Sara Kroos - Bries
Sara Kroos – Bries
 
Na enig aarzelen had ik toch maar kaartjes voor Sara Kroos besteld. Aangezien ik haar bij de Lama’s simpelweg veel te grof en absoluut bijna nooit grappig vond. Waarom ik toch kaartjes besteld heb? Omdat haar echtheid me aansprak, het spontane dat ze uitstraalt vond ik geweldig om te zien, en alleen al daarom heb ik kaarten besteld.
Dus op woensdag 14 mei vertrok ik naar ’t Amphion, samen met Nikki: die ik meegevraagd had. Onderweg maakte ik me toch wel erg bang over de show: stel dat ze de hele show ontzettend grof was?. Maar gelukkig was dit absoluut niet zo.
“Bries” is een hele mooie show, waarin Sara afwisselt van zang en dans naar cabaret. Niet het soort cabaret waarvan je na 1 zin alweer plat ligt van het lachen, maar Sara heeft meer gekozen voor een persoonlijk verhaal: ze vertelt over haar belevenissen, en verwikkelt dit met het thema “Bries”, het laten gaan door de wind. Ook komt het hondje met de lappenmand vaak terug. Om maar niet te spreken over de echtheid en onschuldigheid van haar dochtertje. Deze dingen samen maakt het prachtig. Tussendoor zaten erg mooie grappen, en ook een diepere laag. En ik heb geen enkele keer een grof stuk gehoord.
Het allergrappigste stuk zat hem in de improvisatie van Sara: Halverwege de show kwam ze erachter dat er 2 jongens naast elkaar in de zaal zaten die allebei hetzelfde T-shirt droegen. De T-shirts heeft ze tot op het bot afgekraakt, en ze kon niet meer stoppen toen ze ontdekte dat er nog 3 mensen met hetzelfde shirt in de zaal zaten. Daarna had ook zij het niet meer, net als de hele zaal: iedereen had het niet meer.
De broers nog veelvuldig teruglaten komend ging ze verder, en de tijd vloog om. Het was in een woord een avond genieten. Alleen al om Sara die uitstraalt dat ze er plezier in heeft, en geniet van haar voorstelling vond ik het een super avond.
 
Aan het einde van de show verkocht ze allemaal CD’s, DVD’s en boekjes van haar, die ze vervolgens signeerde. Ik heb braaf de DVD Zoetgevooisd (haar vorige programma) gekocht, die ze gesigneerd heeft. (Nadat ze er 5 minuten over gedaan had om het plastic er vanaf te krijgen…) Daarna nog eventjes gewacht totdat alle mensen die wilde wat gekocht hadden, om vervolgens met haar op de foto te gaan. Ook hier reageerde ze erg spontaan. Kortom: een geweldig mens, met een geweldige show!
Ze straalt door haar echtheid, ontroerende liedjes, persoonlijke verhalen en prachtige verbanden.
Het is niet zo dat je dubbel ligt na elke zin die ze uitgesproken heeft, juist de subtiele grappen maken het verhaal mooier,
echter.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl