sundaymorning.punt.nl
Wettelijk Blond
Tja. Je hebt blond. En je hebt dom blond. Wanneer je als blondine een niet bijster slimme opmerking maakt, krijg je meteen de tweede titel naar je hoofd geslingerd. Maar ach, des te betere redenen heb je om zo af en toe niet heel slim uit de hoek te hoeven komen. Maak je voor de verandering wél een slimme opmerking, kan je mensen ook weer aangenaam verrassen. Waar je mensen ook leuk mee kan verrassen zijn -hoe kan het ook anders- theaterkaartjes. Carré blijft een mooie theater. Leuke aanbiedingen voor musicals blijven ook top. Legally Blonde was gisteren aan de beurt.
 
Gezeteld op rij twee maar liefste, zaten Lot en ik er om acht uur dan ook helemaal klaar voor. En vanaf het eerste moment dat er mensen het podium op komen rennen, voel je het meteen: Way over de top. Dit moet Amerikaans zijn. Het Barbiegehalte is aanwezig. Net als levende honden op het podium, gebleekte pruiken, het cliché imago en stereotype homo en natuurlijk Miss Elle Woods.
 
Waar Elle Woods in de film héél dom over kan komen, weet Kim-Lian de rol een redelijk naïve invulling te geven. Maar echt dom-dom? Nee. Roy van Iersel -die van zichzelf een hele vrolijke 'babyface'- heeft, in de rol van verwende Macho Warner is ook een grappige uitdaging. De ietwat sukkelige maar schattige Emmett wordt erg leuk neergezet door Joey Schalker.
 
Ook heb ik tijdens de voorstelling iets gezien waar ik stiekem best wel jaloers op ben; De conditie én strakke buik van zogenaamde fitnessguru Brooke (gespeeld door Cindy Bell). Die gerust een volledig lied al touwtjesspringend en trucjes-uithalend een nummer loepzuiver d'r strot uit krijgt. Respect.
Een Glansrol is weggelegd voor de Postbode van TNT die settelt voor de kapster met d'r Riverdance-Dude-uit-Ierland-droom. Way over de top, maar daarom wel ontzettend grappig. Ook over de top: een scené over een jongen waarbij de grootste vraag is; Gay of Europees? (of allebei)
 
Wanneer dan ook nog eens een cheerleadersact tevoorschijn wordt getoverd met daarin alle lof en outfits in Amerikaanse vlag, krijg je toch een klein beetje het gevoel dat er een parodie neergezet wordt. Maar nee; het is bittere ernst. Totdat de Duik én Snapdansjes tevoorschijn komen en Stephan Holwerda al billenknijpend de vrouwen op het podium lastig valt. En de humoristische scenés zich één voor één opstapelen.
 
Legally Blonde. De Feel Good musical. Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor de kleur Roze. Bling-Bling, Honden, Blonde opmerkingen of musicalhaters. Goed. Genoeg over

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl