sundaymorning.punt.nl
Jesus Christ Superstar Concertante
Vorig jaar in het M-lab zag ik één van de indrukwekkendste voorstellingen tot dan toe. Namelijk; Jesus Christ Superstar Concertante. Een topcast (o.a. René van Kooten, Casey Francisco, Martin van der Starre, Tommie Christiaan) die de meeste prachtige nummers zingen uit de rockopera Jesus Christ Superstar.
 
Dat het een groot succes was bleek: Dit jaar werden er opnieuw twee concertante's georganiseerd, alleen nu in een veel grotere zaal. De ene dag zal René van Kooten in de rol van Jezus kruipen, de andere dag wordt deze rol vertolkt door Freek Bartels. En aangezien ik bere-slecht ben ik keuzes maken tussen deze twee musicalhelden, werd er besloten beide dagen te gaan. Noem me verslaafd, maar na de concertante van vorige jaar, moest ik gewoon gaan.
 
Gisteren was de eerste voorstelling: in Nijkerk. Jawel, een hele wereldreis naar Nijkerk. Maar man o man: het was het absoluut waard! René van Kooten kroop gisteravond in de rol van Jezus Christus. En mensen, wat is die man toch fijn. In wit pak en op teenslippers kwam hij op en zong de hele avond de sterren van de hemel. René beschikt over een hele fijne stem om naar te luisteren, waardoor de nummers die hij zingt nóg weer mooier worden dan dat ze al zijn. Mooie momenten waren onder andere het laatste avondmaal en Gethsemane. Aan inlevingsvermogen geen gebrek. Datzelfde geldt ook voor Casey Francisco als Maria Magdalena. Mijn god. Als je één vrouw in Nederland zou mogen noemen die een geweldige stem heeft; scoort zij ontzettend hoog. Casey kan als geen ander nummers klein houden, maar ze toch zo weten te zingen dat ze binnenkomen in je hart en het kippenvel metersdik op je armen worden gelegd. Bij het nummer "I don't know how to love him', moest ze zelf even een aantal tranen wegpinken, net als enkele andere castleden: Betoverend. 'Could we start again please': de zaal bleef dood- en doodstil, haar bereik, haar stem en emotie. Er zijn gewoon geen goede woorden om deze kwaliteit te omschrijven...
 
Martin van der Starre als Judas, beschikt over een heerlijke rauwe stem, niet te schreeuwerig, maar grof genoeg om 'Heaven on their minds' als een geweldige opening te kunnen beschouwen. Marcel Jonker als Caiaphas is ontzettend grappig. Na het ontroerende Gethsemane van een bijna stervende Jezus gaat meneer over op een vrolijk en gemeen lied, wat hij brengt met veel humor. Daarbij sluwe Geholpen door Roman van der Werff die de meeste hoge creepy geluidjes weet te zingen. In zijn andere rol als Simon de Apostel weet hij ook de trouwe volgeling van Jezus prachtig neer te zetten. 
 
Het ensemble bestaat o.a. uit; Sander Eckhardt, Nienke de Groot, Jantien Eeuwe, Kok-Hwa Lie vult liederen als Hosanna en 'het laatste avondmaal' prachtig aan: Een genot om naar te luisteren. Wat een voorstelling, wat een voorstelling. Ik kan er nog steeds niet over uit. De liedjes zijn van zichzelf al prachtig, maar eenmaal vertolkt door deze cast worden ze helemaal fenomenaal.
 
Om een kleine impressie te geven: In het echt was het nog honderdduizend keer mooier... maar toch;
(Oh. En omdat ik niet kan kiezen; een hele lange serie filmpjes...)
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl