sundaymorning.punt.nl
Jesus Christ Superstar Concertante II
 het eerste concert van maandag, dacht ik dat de voorstelling niet meer te overtroffen was. Guess I was wrong. Want -Oh mijn God- na afloop van de voorstelling gisteren, was ik echt sprakeloos. Volledig sprakeloos. Maar dan ook echt. En nog steeds kan ik de juiste woorden niet vinden om te omschrijven wat ik gisteren mee heb mogen maken. Of om Maurice Wijnen maar eens te quoten: 'Wie niet geweest is, heeft echt wat gemist!'
 
Gisteren vond Jesus Christ Superstar Concertante plaats in Hoofddorp. We wisten met ons ongekend talent een zeteltje te veroveren op de derde rij. De lichten doofden, de band begon met spelen en de cast kwam op. En vanaf dat moment werd de zaal meegenomen in het verhaal. Martin v/d Starre die Heaven on their Minds vol in je gezicht knalt. De rol van Jezus werd deze avond vertolkt door Freek Bartels. En we wisten al wel dat hij goed was, dat hij ontzettend goed was, maar deze vertolking sloeg echt alles.
 
Elke noot die hij zingt of zelfs schreeuwt komt binnen als een mokerslag. Daar waar ik normaal m'n ogen uit mijn hoofd huil bij Gethsemane, kon ik het nu niet eens. Mijn mond hing tot op de grond open, mijn ogen uitpuilend en driehonderd meter kippenvel. En zelfs dit is nog een understatement. Het was echt fenomenaal.
Zoals hij de rol van Jezus brengt: Ik zou meteen gelovig worden. Wat een talent, wat een emotie, wat een strot. Betoverend is het contrast tussen de rollen van Judas, Jezus en Maria; Casey Francisco wederom als werelds talent. Ik kan nog uren doorgaan over hoe prachtig deze voorstelling wel niet was, hoe goed de complete cast is, wat een talenten het zijn, hoe diep onder de indruk ik na de voorstelling was, maar het valt gewoon niet uit te drukken in woorden. Het enige wat je kunt doen om dit gevoel te beleven is volgend jaar naar de concertante komen. Want Jezus Christus: wat was het waanzinnig goed!
 
Deze filmpjes zijn wederom niet 's werelds beste kwaliteit. Maar het is iets.
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl