sundaymorning.punt.nl
Koning kruimeltje I
Kruimeltje stefan  aantal vrienden: Ik had -het zal ook wel weer eens niet- kaartjes gewonnen voor de musical Kruimeltje. Goed nieuws! Minder nieuws: Kruimeltje speelt alleen in het Eftelingtheater te Kaatsheuvel. Waar? Precies. Kaatsheuvel ligt in the middle of nowhere. Het duurt een halve eeuw om er heen te komen en nog langer om weer terug te keren naar het bruisende Haarlem. (Dat succesverhaal lees je HIER) Anyways: Afgelopen woensdag was de dag dat we deze wereldreis maakten.
 
Na twee avonden Jesus Christ gingen we nu voor het lichtere materiaal. Martin Jonker die ook te zien was in de Jesus Christ Concertante, speelt ook in Kruimeltje. Wederom de rol van slechterik. En wederom deed hij dit met verve. De rol van Kruimeltje werd gespeeld door Stefan Perrier; het blijft ontzettend knap om te zien hoe kinderen van deze leeftijd al zo goed kunnen zijn, zowel zang als acteren. Iets wat ook wel een vereiste is, aangezien de rol van Kruimeltje zeer zeer groot is.
 
De voorstelling zelf is geschikt voor zowel de hele kleine kinderen als de ouderen, wel zitten er humoristische opmerkingen in die de kleintjes niet mee zullen krijgen, maar voor de volwassenen erg amusant zijn. Tussen het kraken van de chipszakken, het hardop praten en de kinderfeestjes door was de verstaanbaarheid van mensen op het toneel goed. Jammer dat het muziekje met de meest aanstekelijke wijs ever als laatste nummer voor de pauze gezongen wordt en ook nog eens bij het einde, waardoor je de rest van de dag gegarandeerd dit deuntje niet meer uit je kop kunt krijgen. Het enige kritiekpuntje dat ik op deze vrolijke familievoorstellingen kan leveren zit hem dan ook meteen in de liedjes: bijna elke zin rijmt. Wanneer je het liedje voor de zoveelste keer in je hoofd hebt zitten wordt dat constante rijmen redelijk irritant.
 
De acteurs maken dit dan weer ruimschoots goed. Dikke pluim voor de acteurs die na bijna een half jaar van voorstellingen spelen nog steeds zelf de tranen over hun wangen kunnen doen stromen bij emotionele scenés, wat het verhaal geloofwaardiger maakt. Emotionele liedjes afgewisseld met nummers als 'Rekenles' (filmpje hieronder) zorgen voor variatie, zodat de voorstelling blijft boeien. Ik kan dan ook niet anders dan opmerking dat Kruimeltje een vrolijke musical is met aanstekende nummers, een goede cast en bovenal een heel hoog gezinsgehalte.
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl