sundaymorning.punt.nl
The Full Monty
Vijf naakte mannen. Heb ik de aandacht? Vijf naakte mannen op het toneel. Als je de naam 'The Full Monty' hoort, is dit vrijwel meteen de associatie die de meeste mensen hierbij hebben. De posters en affiches van vijf half ontblote bovenlijven werkt daar ook vrij goed aan mee. Wanneer je dan in de theaterzaal op de voorste rij én in het midden geplaatst wordt heb je het vrij goed voor elkaar.
 
Dat dachten lott en ik ten minste. Toen het openingsnummer kwam, werd het me toch een partijtje warm in de zaal. Mijn god. Als deze show nog zo'n twee uur zo door zou gaan, had je alle vrouwen op een brancard af kunnen voeren vrees ik. Het bleef echter bij de opening. Een echtscheiding, Alimentatie en poging tot zelfmoord verder was het idee van 'stripact' al lang naar de achtergrond geschoven. Maar om nu te denken dat iedereen huilend in de zaal zat is ook weer overdreven. De hoeveelheid humor waarmee gestrooid wordt is ontzettend hoog.
 
Droge opmerkingen, hilarische situaties, geniale sarcastische uitspraken: De tranen van het lachen stroomden al gauw over mijn wangen. Een emotioneel momentje volgt wanneer Charly Luske als Berry een liedje voor zijn zoontje zingt. Gelukkig volgt er snel een hilarische scene zodat je kunt doen alsof de tranen die over je wangen stromen, van het lachen zijn. De cast is ontzettend goed: Elk weet overtuigend een personage met zijn eigen problemen weer te geven, Elk personage heeft een soort stereotype, maar ze weten dit geloofwaardig neer te zetten.
 
De cast is ontzettend goed, vooral de mannen zijn ijzersterk: Charly Luske, Vincent de Lusenet, Zjon Smaal, Richard Spijkers en Rogier Komproe. Wederom een emotioneel moment volgt wanneer Vincent en Richard samen het mooie 'Blijf bij mij' brengen. Kippenvel. Eerlijk is eerlijk: de striptease aan het einde van de show is ontzettend mooi meegenomen, maar zelfs zonder is deze voorstelling meer dan de moeite waard!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl