sundaymorning.punt.nl
Musicals Unplugged
De ellende in Pakistan is groot: Het initiatief van William Spaaij en Rudy Hellewegen om de stichting 'Musical Helpt' op te richten was dus best een goed plan. Na de Tsunami in Haïti werd ook voor de ellende in Pakistan een benefiet-avond verzorgd.
 
De ingrediënten? Een stel musicalacteurs, een piano en een microfoon. Ce Ca. In de voormalige Focus-studios: daar waar normaal gesproken alle grote musicals hun repetitieperiode hielden, vond het mini-concert plaats. Met namen als Freek Bartels, Céline Purcell, Martin van der Starre, Richard Groenendijk, Cindy Bell, Lone van Roosendaal, Noortje Herlaar, Joey Schalker, Antje Monteiro, Maike Boerdam, Alexandra Aplhenaar en Charly Luske, heb je bijna zeker de garantie van een mooie avond.
 
Allereerst werd er een voorproefje gegeven door verschillende meiden die in eerste instantie overal tussen de wachtende mensen zaten en ineens spontaan begonnen met zingen. Steeds meer meiden stonden op, gingen al zingend op stoelen en tafels staan om vervolgens met zijn allen bij de piano de rest van de nummers ten gehore te brengen. Erg grappig gedaan!
 
Daarna mochten we de zaal in: een klein knus sfeertje, enkele witte doeken, een rij stoelen achter de microfoon geplaatst voor de artiesten en daartegenover die voor het publiek. Ik zou graag willen verwoorden hoe fijn de nummers waren die gezongen zijn, maar dat kan alleen maar afbraak doen aan die gelegenheid. Maar neem van mij aan dat het prachtig was. Jammer dat er bijna geen audio-materiaal van beschikbaar is, maar dat maakt het ook wel weer extra bijzonder.
 
De nummers die de meeste indruk op mij gemaakt hebben waren toch wel; Freek Bartels met 'Not while I'm around, Céline Purcell met Anyone can whistle. (beiden van Sondheim's repertoire), Noortje met Smile, Charly met 'have a little Faith' en Martin met het lied Heaven on their minds uit Jesus Christ.
 
Prachtig initiatief, goede artiesten en geweldige nummers: een avondje genieten voor het goede doel.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl