sundaymorning.punt.nl
Simone's Songbook
Na bij de premiere geweest te zijn van Simone Kleinsma's Songbook, vond ik het tijd dat mijn vader zijn verjaardag gevierd werd in het theater, en waar kun je hem beter mee naar toenemen, dan naar de allerlaatste voorstelling van Simone's Songbook? Juistem: Afgelopen vrijdag 29 April stonden pa en in het DeLaMar theater te Amsterdam.
 
Na 's middags eerst op een terrasje op het Leidseplein te hebben gezeten (Waar 20 -behoorlijk lelijke mannen- besloten om al hun kleren uit te trekken en keihard te gaan staan juichen), Recht voor ons tafeltje. Mijn ogen doen er nog steeds pijn van vrees ik... Daarna hebben we gezellig bij de Thai gegeten (één van de vele thaise restaurantjes in het 'toeristenstraatje') waar ze letterlijk overal linzen en citroen door flikkerden. Wel érg lekker overigens. Vooral het naan-brood :)
 
Omdat het de allerlaatste voorstelling was, bevonden zich aardig wat bekende theaterfiguren in de zaal (enkele voorbeelden; Daan Wijnands, Erwin van Lambaart, Dick Cohen, Paul Eenens). De voorstelling was bijna nog mooier dan de vorige keer. Favoriete momenten blijven 'Not getting married today' en 'Send in the Clowns' van de geweldige componist Stephen Sondheim. De nummers die Simone zingt zijn vertaald in het Nederlands al even mooi 'Niet trouwen vandaag' is heerlijk hilarisch en bij 'Lach het maar weg', pinkt de zaal subtiel een traantje weg.
 
Wat dit keer nóg sterker over kwam was het lied 'Geen flikker an' (origineel is het Franstalige nummer Comme ils disent van Charles d'Aznavour); Wat ze precies anders deed; geen idee. Maar het nummer kwam binnen, mijn god. De doodse stilte na afloop van het lied, grote ogen en meters kippenvel bewijzen dat de rest van de  zaal er net zo over dacht. De boodschap over de achteruitgang van de Homo-acceptatie in de wereld. Prachtig neergezet door Simone; Alleen al aan dit nummer valt te zien dat ze zo'n ontzettend geweldige vakvrouw is.
 
Ook de rest van de avond gevuld met Nummers van The Beatles to Beyoncé, Wim Sonneveld, Mamma Mia, of de nummer nu zijn geschreven door Wouter Hamel of André Breedland: Simone bewijst wederom dat ze alles kan. Geassisteerd door Gino Eemnes en Rolf Koster weet ze bijna twee uur lang de zaal volledig in te pakken en mee te leiden langs het pad van haar favoriete liedjes.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl