sundaymorning.punt.nl
Supercalifragilisticexpialidocious,
Noortje Herlaar. Al meer dan een jaar geleden werd ze door Nederland gekozen als Mary Poppins. Al meer dan een jaar geleden. Het werd dus hoog tijd om Scheveningen met een bezoekje te vereren. Via onze goede vriend vakantieveilingen.nl kon er voor een leuke prijs een plekkie op de eerste rij veroverd worden. Eenmaal in Scheveningen aangekomen begon -zoals altijd- de zoektocht naar de MC Donalds. Standaard: in welke stad we ook zijn of naar welke voorstelling we ook gaan: een bezoekje aan het theater gaat (bijna) altijd vooraf gepaard met een visitatie aan de MC. Alwaar we ook altijd hetzelfde bestellen. Om het even origineel te houden.
 
Twee seconden nadat we buiten stonden ging de MC dicht en werd het hoog tijd om richting het Fortis Circustheater te wandelen. Het castbord gaf al goed nieuws; zowel Noortje Herlaar als William Spaaij zouden gewoon spelen die avond. Ook Maike Boerdam, Hugo Haenen, Penny Vos, Ger Otte, Paul Vaes, Yves Adang, Mathijs Pater, Jaap Strijker en anderen stonden op het bordje vermeld.
 
De voorstelling Mary Poppins is vooral een visueel spektakel: decors veranderen voor je ogen, van huiskamer tot slaapkamer, keuken naar de Bank, het park of tot op de daken van Londen. De decors zijn tot in de kleinste details doorgevoerd: zo is de snoepwinkel'supercalifragilisticexpialidasties'scene precies zoals elk klein kind zich in zijn dromen voor zou stellen, bevat de kinderslaapkamer naar vele knuffels ook nog eens het complete alfabet op de wanden en staan in het parken verschillende standbeelden die niet helemaal stil blijken te staan.
 
Het verhaal van Mary Poppins is redelijk cliché en behoeft verder denk ik weinig uitleg. Zelf heb ik niet zo heel veel met dit verhaal en was ik meer benieuwd naar de cast dan naar het verloop van het verhaal. Over Noortje Herlaar als Mary valt niks anders dan positief te oordelen: elke noot zingt ze loepzuiver en met het grootste gemak, haar mimiek vertelt het verhaal nog beter en haar komische timing is ontzettend goed: Noortje is gewoon Mary. Ook het samenspel met William is erg leuk! William zelf doet niet onder, zijn accent is grappig, zijn soms sullige houding past prima in het plaatje en ook qua uitstraling blijft hij de aandacht trekken. Maike Boerdam en Hugo Haenen als Meneer en Mevrouw Banks zijn goed, maar niet heel bijzonder.
De grappige rollen zijn weggelegd voor de huishoudster en butler. Grappige effecten tijdens hun scenes samen zorgen voor aardig wat vermaak. Vogelvrouwtje (vertolkt door Penny Vos) beschikt over een waanzinnige stem: zelfs een liedje over 'een duppie' wordt hierdoor interessant.
 
Tijdens elke scene -behalve in huize Banks- is het ensemble ruimschoots aanwezig. De rollen die ze neerzetten voegen niet altijd evenveel toe, maar zijn desondanks leuk om naar te kijken: ze geven de voorstelling extra veel sfeer. Het verhaal is niet bepaald diepgaand, maar wordtzeker op een leuke manier uitgevoerd. Afwisselende scenes: zo vliegt de Nanny meerdere malen de lucht in, Danst schoorsteenveger Bert vrolijk op het plafond, is de komst van de 'kwade Nanny' een handig intermezzo of doen de kinderen Jane en Michael Banks een vertederend dansje. Sowieso zijn de kinderen (vooral Michael) gecast op een bepaalde schattigheidsfactor; érg Cute!
 
De voorstelling zelf is leuk voor iedereen die een magische avond wil beleven met veel spektakel, leuke liedjes, vrolijke noten een een kleurrijk geheel. In dat geval zal Mary aan alle verwachtingen voldoen en heb je een avond die Practically Perfect is.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl