sundaymorning.punt.nl
De Allerlaatse Petticoat
Dat was het dan. De allerlaatste Petticoat. Na 261 voorstellingen viel het doek voor deze prachtige productie. Lot en ik konden niet anders dan dit moment van dichtbij meemaken. Van de 261 voorstellingen heb ik er 6 mogen zien; elke keer was de voorstelling weer anders. 5 keer vertolkte Chantal Janzen de rol van Pattie en 1 keer heb ik Brigitte Heitzer in die rol mogen bewonderen. De rest van de hoofdcast heb ik alle 6 de keren mogen bewonderen, en ook het grote deel van het ensemble bleef elke keer gelijk. (met uitzondering van Roman van der Werff en Vincent de Lusenet)
 
Na bijna een jaar in verschillende theaters van Nederland gespeeld te hebben eindigde de voorstelling op 31 Juli in Apeldoorn; Orpheus was gevuld met een flink aantal bekende acteurs en ook het gehele creatieve team en ouders van castleden hadden zich in de zaal verzameld. De voorstelling zelf was een prachtige afsluiting: Elke scene werd prachtig neergezet, van Chantal haar 'm'n Koffaaaah, m'n Koffaaahhh' (hilarisch), Freek zijn; 'makkelijk, makkelijk?! Denk je dat ik het makkelijk heb?!' (hartverscheurend) of Hajo zijn 'Of najt den?/Koffie?' (wederom Hilarisch). Petticoat was een topvoorstelling!
 
Naast een ontzettend fijne hoofdcast zijn uit het ensemble vooral Rosalie de Jong en Anne-marie Jung mij opgevallen: Rosalie die understudy voor 5 rollen is,(waaronder de hoofdrol van pattie Jagersma) maar ook haar eigen ensemblerollen met enorme energie en hilariteit ten tonele weet te brengen. Ook Anne-Marie blijft niet te evenaren in haar vertolking van 'Wilma'. De cast was in topvorm; de allerlaatste kans om deze voorstelling neer te zetten.
 
Vooral de eindscene in Huize Jagersma in Winschoten duurde ietsje langer dan gebruikelijk. De meeste flauwe grappen, droge humor en blikken werden uitgewisseld, wat telkens weer zo'n daverend applaus opleverde dat de cast pauze-momentjes in moesten voeren waarna ze vervolgens er nóg een schepje bovenop deden.
 
Toen uiteindelijk het moment daar was; het eindlied, kwamen verschillende castleden al op met tranen in de ogen en met het eindapplaus stond ongeveer iedereen op het podium te huilen. Erwin van Lambaart kwam op het toneel en gaf een eindspeech, waarin hij de cast van Petticoat toesprak, wat opmerkelijke feitjes opnoemde en de cast nog éénmaal in het zonnetje zette. En toen; 'DOEK!' Het einde van Petticoat. De laatste voorstelling van een ontzettend fijne Nederlandse Musical. Opdat er maar vele mooie producties (en een dvd van deze voorstelling) mogen verschijnen!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl