sundaymorning.punt.nl
Gescheiden ouders, litteken, masker
Never been to Vegas,
But I gamble all my life.
 
 
 
 
Het zoveelste sprookje valt in duigen. Vroeger stond het hebben van gescheiden ouders gelijk aan het hebben van maar één oog, paars stekeltjeshaar,een houten poot en een rare kledingsmaak. Kortom: Het was not done, het hele dorp was er onmiddelijk van op de hoogte en sprak er schande van. Tegenwoordig zijn gescheiden ouders eerder regel dan uitzondering. Volledig geaccepteerd. De medelevende kreten als 'Aaaahhh, wat kut voor je! Balen zeg! Wat erg voor je!' van vroeger zijn al lang vervangen door een 'Oh, oké.' wanneer je thuissituatie bekend wordt.
 
De littekens die een kind oploopt wanneer de ouders gaan scheiden worden zo goed mogelijk gemaskeerd. Zoals make-up wonderen doet voor puisten op het gezicht, kan een fake-grimas en een masker veel verbergen van de innerlijke gevoelens.
 
Iedereen verwerkt verdriet anders. Niet iedereen heeft tijd om het te verwerken. Misschien staat de volgende klap alweer te popelen om toe te slaan. Weet jij veel. Je kunt niet in de toekomst kijken. Ik zou willen dat ik het 8 jaar geleden gekund had. Als ik toen wist wat me te wachten stond, had ik het allemaal anders aangepakt. Dan was ik 10 jaar onder een steen gaan liggen. En na tien jaar maar eens verder gekeken of de wereld er beter op geworden zou zijn. Wat een puinhoop is het geweest zeg.
 
Mijn verzameling maskers is enorm gegroeid. Voor elke gelegenheid heb ik er wel eentje. De standaard verkleedfeestjes en het gemaskerde bal daargelaten, heb ik ook een masker voor elke emotie. Mijn echte gezichtsuitdrukkingen zijn onleesbaar geworden, bij gebrek aan het beoefenen van mijn expressie. Daar heb ik immers mijn  maskers voor. Er zijn er ook een aantal gesneuveld. Vrienden hebben er een aantal laten vallen. En ik vond het niet eens erg.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl